Det å bli være gravid, og bli mamma er noe av det fineste vi kvinner kan oppleve.
Og mange av oss går gjennom både graviditet, fødsel og barseltiden uten større vondter eller problemer.

Gravidhelse

Vi fårofte høre at det ikke er noen sykdom å være gravid, noe som per definisjon nok stemmer, men likevel er det mange som opplever plager, smerter og ubehag under deler eller større deler av graviditeten. Og da hjelper det lite å stadig få høre at det å være gravid ikke er noen sykdom…..

Det du som gravid da tregner å høre, og ikke minst oppleve er støtte og forståelse. For det kan være svært belastende, utmattende og frustrerende å oppleve at kroppen plutselig ikke er som du er vant til.

Du kan få ulik hjelp under graviditeten, for noen ting er det best å få til legen, jordmor, fysioterapeut, naprapat eller annet helsepersonell/terapeut du opplever er til hjelp for deg.

Er det slik at du ikke får den hjelpen du trenger/søker etter, så anbefaler vi at du finner dette et annet sted enn der du tidligere har forsøkt.

Under graviditeten skjer det mye med kroppen. Du har et menneske som vokser inni deg, dette vil påvirke hormonene dine, som kan være årsak til ulike plager, som f.eks kvalme, trøtthet og I noen tilfeller også plager rundt bekkenet.

Du vil også oppleve at fysikken endrer seg, dette vil også være noe homonellt betinget, men også fordi magen vokser, noen muskler svekkes, og tyngdpunktet endrer seg. Derfor opplever mange vondt I ryggen, I og rundt bekkenet og stram setemuskulatur.

Noen vil få plager I armene (karpaltunnelsyndrom) pga økt trykk og hevelser, noe som ofte avtar etter graviditeten, men mange opplever at behandling hos terapeut hjelper. Det samme gjelder hovne ben og føttet.

Vi anbefaler å trene, gå turer og være så mye det er mulig for deg å være I fysiske aktivitet. På Oslo Naprapatklinikk hjelper vi med behandling, samt at vi er behjelpelige med gode øvelser for deg, tilpasset dine evenetuelle plager og fysikk.

Få behandling og øvelser tilpasset deg og dine plager
-Du fortjener en funksjonell og smertefri kropp

Graviditet og barseltiden gjør noe med kroppen…
Det å ha gått gravid i opptil ni måneder, født barn eller utført keisersnitt, samt all bæring og amming i alle rare stillinger under barseltiden, ja alt dette gjør noe med kroppen din.

Du har født barn, så slik er det bare…
Mammaer får ofte høre, ja men du har har født barn, så slik er det bare… det at du lekker, har en magemuskulatur du kjenner ikke er som du er vant til, at du ikke klarer å trene som du ønsker, selv mange måneder etter du fikk barn… Skal det være slik?

Nei, som mamma har du en helse du absolutt skal sette krav på at du får hjelp til!

Med rett hjelp får du gjort mye selv
Mye egeninnsats må du regne med, men det aller viktigste er at du får hjelp, og får den kunnskapen og de verktøyene du trenger for å ta vare på deg som mamma, din kropp og din mammahelse.

Våre naprapater på Oslo Naprapatklinikk har hjulpet mammaer i en årrekke.
Vår naprapat Monica er selv 3-barns mamma og har selv fått erfare hva graviditeter gjør med kroppen, og at tiden etterpå krever sitt.

Alle våre naprapater har fokus på mammahelse, og er cert. mammamage-trenere.

Vanlige plager mammaer søker hjelp hos oss på Oslo Naprapatklinikk er:

  • Vondt i ryggen (både øvre del av ryggen og korsryggen)
  • Vondt i bekkenet (bekkenleddssmerter)
  • Dårlig holdning
  • Kjenner seg svak I bekkenbunn og kjernemuskulatur
  • Opplever at kroppen ikke henger helt sammen
  • Plager i føtter, legger, knær og hofter

Hjelp til å komme i gang med trening etter fødsel
Mange mammaer oppsøker oss også for å få hjelp til å komme i gang med trening igjen. Hos oss er hver mamma i fokus, og vi hjelper deg utfra ditt ståsted, dine eventuelle plager og mål du har satt for deg og din helse.

Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med trening etter fødsel her

Ønsker du hjelp med plager i muskler- og/eller ledd, bestill naprapatbehandling her

Mamma Mage

Mammatrening, barseltrening I små grupper.
Vi har holdt mange gruppetreningen for mammaer, nivå 1, 2 og 3. Du kan lese mer om våre Barseltreninger her!

Dyktige naprapter med kunnskap om gravid-og mammahelse

Alle våre terapeuter på Oslo Naprapatklinikk har god kunnskap om gravid-og mammahelse. Vi har også videreutdannet oss innen mammamage.

Rikard Edberg
Rikard Edberg
MammaMagetrener
Naprapat og PT
Monica Aschim
Monica Aschim
MammaMagetrener
Naprapat og  Holdningsekspert